If 2 sweaters cost 27.04. How much would 6 sweaters cost. 81.12 right?

Tutors, sign in to answer this question.

Parviz F. | Mathematics professor at Community CollegesMathematics professor at Community Colle...

Marked as Best Answer

You have written your equations backward.

27.04/ 2 = X/ 6

Multiply both sides by 2

X = 27.04 * 3 = 81.12

This is a ridiculous mistake that everyone makes.

1/4 equals 4. Because get too much involved in procedure that they loose common sense.

6 sweaters is 3 times 2 sweaters, so 3 times $ 27.04 is $ 81.12, yes you are right

2/27.04 = 6/x where x is the price of the sweaters

multiply the 2 by 3 to get 6 and multiply the 27.04 by the same number 3 to get 81.12

Two sweaters for $27.04 means each one costs 13.52 (half of the total)

$13.52

x 6

______

$81.12

You are correct.

Or to solve it with algebra

Set up a relationship with the two quanties and an unknown (x).

2 / 27.04 = 6 / x

Cross multiply

2x = 27.04 * 6

Divide both sides by 2

x = 27.04 * 3

x = 81.12

Your answer

If 2 sweaters cost 27.04, then one sweater cost 27.04 / 2 = 13.52, then 6 sweaters cost 13.52 x 6 =81.12

This is one of several ways to do this problem

Already have an account? Log in

By signing up, I agree to Wyzant’s terms of use and privacy policy.

Or

To present the tutors that are the best fit for you, we’ll need your ZIP code.

Your Facebook email address is associated with a Wyzant tutor account. Please use a different email address to create a new student account.

Good news! It looks like you already have an account registered with the email address **you provided**.

It looks like this is your first time here. Welcome!

To present the tutors that are the best fit for you, we’ll need your ZIP code.

Please try again, our system had a problem processing your request.