First, we know that she has 844 coins in all, we know that she has the same amount of quarters as she does dimes, and she has twice the amount of nickels as she has dimes. The value of the coins does not matter right now, that comes later. We can start with this general equation:

n + d + q = 844

where the letters stand for what they obviously stand for.

Now, we can start to equate some things. We know that she has the same amount of quarters and dimes. Thus, we can produce the equality:

q=d=x

and I have added x here just to make the math clearer. X, here, will represent the number of both quarters and dimes.

Moving on, we know that she has twice as many nickels as dimes, and since the number of dimes is equal to x, then:

n = 2x

Now we can substitute the original terms in our first equation:

n + d + q = 844

would turn into:

2x + x + x = 844

We can then solve for x like this:

2x + x + x = 844

4x = 844

x = 211

Since x equals the number of dimes, then she has 211 dimes. And since she has as many dimes as quarters, then she has 211 quarters as well. And since she has twice as many nickels as she does dimes, the she has 221 * 2 = **422** nickels. If you want to check yourself, then you can add the number of coins up and see that 422 + 211 + 211 = 844 coins.

Now we can find the amount of money she has. We can multiply the value of the coins by the number of coins:

Dimes: 211 * $0.10 = $21.10

Quarters: 211 * $0.25 = $52.75

Nickels: 422 * $0.05 = $21.10

Adding all of those values up, we get $94.95

## Comments