P=J+30

3P + 3J = 240

3(J+30) + 3J = 240

6J +90 = 240

6J = 150

J = 150/6 = 25mph

P = 30+25 = 55mph

after 3 hours Julie is 3x25 = 75 miles from school

after 3 hours Paul is 3x55 = 165 miles from school

Ana P.

asked • 10/08/20What is the rate, time, and distance of each person. Also what is their individual rates per hour in mph.

Follow
•
1

Add comment

More

Report

P=J+30

3P + 3J = 240

3(J+30) + 3J = 240

6J +90 = 240

6J = 150

J = 150/6 = 25mph

P = 30+25 = 55mph

after 3 hours Julie is 3x25 = 75 miles from school

after 3 hours Paul is 3x55 = 165 miles from school

Ask a question for free

Get a free answer to a quick problem.

Most questions answered within 4 hours.

Find an Online Tutor Now

Choose an expert and meet online. No packages or subscriptions, pay only for the time you need.