$4.50*8=36.00, 36.00*8=

You have to obtain the unit value per can which is

4.50/8

Then obtain the value for the 28

(4.5/8)*28 = 15.75

$4.50*8=36.00, 36.00*8=

Tutors, please sign in to answer this question.

Miami, FL

You have to obtain the unit value per can which is

4.50/8

Then obtain the value for the 28

(4.5/8)*28 = 15.75

Orlando, FL

Catherine,

You need to find the price for (8 + 8 + 8 + 4) = 28 cans of cat food.

This works out to (3 x $4.50) + 4 x ($4.50/8) = (3 x $4.50) + ($4.50/2) = $13.50 + $2.25 = $15.75

Olney, MD

The $4.50 is for all 8 cans of cat food, so the cost for each can is:

$4.50/8 = $0.5625 per can [56.25 cents per can)

So for 28 cans:

($0.5625 per can)*(28 cans) =** $15.75**

-----

Another way to do it is to set up a proportion:

$4.50/8 = $x/28

Solve for x - same answer as above.

Mark D.

Quantitative research SPECIALIST with academic/professional experience

New York, NY

5.0
(148 ratings)

Faye L.

Regents Earth Science and Physical Science

Bronx, NY

5.0
(57 ratings)

John P.

Tutor of math and physics, recent college graduate

Short Hills, NJ

5.0
(21 ratings)

- Math 9726
- Algebra 5026
- Math Help 5393
- Algebra 2 3444
- Word Problem Help 1148
- Algebra 1 4033
- Word Problems 1460
- Algebra Word Problem 2463
- Math Word Problem 4434
- College Algebra 1075