124 in x 225 sheets/1 in x 1 hr/375 sheets x 60 mins/1 hr = your answer

Michelle P.

asked • 02/06/18# I need help with this unit conversion word problem

I understand how to do unit conversions, but I can't figure out how to do this one word problem. I've written it out multiple times and I keep getting stuck. If someone could explain how to do it I would appreciate it.

1) A clerk sorts 375 sheets of paper per hour. How many minutes would it take for the clerk to sort 124 inches of sheets? (There are 225 sheets of paper in each 1 inch stack)

Follow
•
3

Add comment

More

Report

## 2 Answers By Expert Tutors

Arthur D. answered • 02/06/18

Tutor

4.9
(65)
Mathematics Tutor With a Master's Degree In Mathematics

225 sheets per inch times 124 inches=27,900 sheets of paper

27,900/375=74.4 hours

74.4 hours times 60 minutes=4464 minutes

## Still looking for help? Get the right answer, fast.

Ask a question for free

Get a free answer to a quick problem.

Most questions answered within 4 hours.

#### OR

Find an Online Tutor Now

Choose an expert and meet online. No packages or subscriptions, pay only for the time you need.