Amanda sells subscriptions for jazz magazine. For each subscription sale,she receives a 15% commission. A
subscription sells for $25. If Amanda sells 5 subscription per week,how much will she earn in 24 weeks?
Amanda sells subscriptions for jazz magazine. For each subscription sale,she receives a 15% commission. A
subscription sells for $25. If Amanda sells 5 subscription per week,how much will she earn in 24 weeks?
Given the information in the problem:
1. Since Amanda sells 5 magazines per week, in 24 weeks Amanda would be able to sell:
5 x 24 = 120 magazines.
2. If each magazine costs $25, then 120 magazines would give a total sale of:
120 x $25 = $3000
3. Since Amanda earns 15% of her sales, then she would earn:
$3000 X .15 = $450 where 15% = 15/100 = .15
Alright let's take this step by step. First lets find out how much Amanda makes for selling a single subscription. We can do that as follows:
$25 * .15 = $3.75 (15% = 15/100 = .15)
Next she sells 5 subscriptions each week. Each week she earns:
$3.75 * 5 = $18.75
Finally she will do this for 24 weeks:
$18.75 * 24 = $450