Philip P. answered • 10/10/14

Tutor

5.0
(472)
Effective and Patient Math Tutor

The mean is the arithmetic average. Without the full-time wages, Scott's average weekly earnings were:

($35 + $40 + $40 + $25 + 45)/(5 weeks) = $185/5 = $37 per week

With his full-time earnings:

($35 + $40 + $40 + $25 + 45 + $187)/(6 weeks) = $372/6 = $62 per week

The difference is:

$62 - $37 = $25 per week