X

X

Tutors, please sign in to answer this question.

Each lot is 75*110=8250 square feet in area. The cost of each lot is 8250feet^{2}*$20/feet^{2}=$165000

If each lot is sold for $200000, then the difference between cost and sale is the profit,

P=$200000-$165000=$35000

The percent from the lot cost is

35000/165000*100≈21.2%

If you calculate the percent from the sale amount, you will get 17.5%

Total cost: 3*75*110*20 = $495,000

Total revenue: 3*200,000 = $600,000

The % of profit = (600,000 - 495,000)/495,000 ≈ 21%

Nikunj P.

Math and Science Specialist, Over 14 Years of Educational Experience

Scarsdale, NY

4.9
(88 ratings)

Sergey O.

Computer Science/Programming Tutor, Math Ph.D.

New York, NY

4.9
(51 ratings)

John E.

Physics and Math tutor - Masters from Cornell and Columbia University

New York, NY

4.8
(124 ratings)

## Comments