Presentation 579k

This is a slightly revised, properly marked as copyrighted material, for the purpose of introducing Debits, Credits, T-Accounts, Balance...

Presentation 579k

This is a slightly revised, properly marked as copyrighted material, for the purpose of introducing Debits, Credits, T-Accounts, Balance...

Presentation 598k

This is a PowerPoint presentation that is designed to place more meaningful and understandable context to what Financial Accounting and...

Document 346k

This shows two (2) ways in which to determine the periodic interest and the APR, given present value, future value, and the number of compounding...

Annuity question (answer)

Future Value of an Ordinary Annuity: FVA = PMT [(1 + i)n -1]/i FVA is: 75 [(1 + 0.005416)12 * 38 = 456 ]/0.005416 FVA is: $148,780.09 (regular calculator); for HP12-C: ...

Financial Formula (answer)

This appears to be a simple interest problem, as no compounding periods were noted. Further, 30 months is simply 2.5 years. To get the PV, take the FV/(1+i)n PV = 10,000/(1.0209)2.5 PV =...

Financial Formula (answer)

FV = PV * (1 + i)n Problem is, this is compounded weekly, not annually. So, we must make adjustments: FV = 2,500 * (1 + 0.0219/52.5)52.5 * 2 = 105 FV = 2,500 (1.00041714285)105 ...

Financial Formula (answer)

The interest rate is computed by the following: n th root of (FV/PV)-1 Here, because of the bi-weekly, we adjust to the root being: 26*3 = 78 So, we take the...

Financial Formula (answer)

P = [PV]/[1-(1+r)-n/r P=Payment r=APR interest rate n=number of payment months Remember that for the denominator, we have to divide the APR by 12 P=[20,000]/[1-(1+0.001658)-6*12=-72/0.0199/12 P= 20000/[(1-0.8875426426)/(0.0199/12) P=[20,000]/[(1-0...

Financial Formula (answer)

Because this website doesn't seem to allow for editing, whenever formulas are involved, please see the work-out of a prior problem, involving the payments on a Toyota Camry. The correct formula for this, given the '^' symbol for exponents, has the following values: p=[150,000]/[1-(1+(0.0319/12)^-240)/(0...

The whole bar could be divided into 12ths. So, 12/12 = 100% of the bar. If you have 1/12th of the bar remaining, then you have: 12/12 - 1/12 = 11/12. So, you (or someone) ate 11/12ths...

Pre calc Word problems (answer)

1.0-0.25-0.10=0.65 0.65*360*1.0725=$250.965 which, rounded to the nearest penny, is: $250.97

Can you please answer this? (answer)

24+2x < 50 -24 -24 2x < 26 Divide out both sides by 2 x < 13 Since an integer can't have a fraction, it would rule out many conceivable lengths; ...

The 3rd choice is correct: 29-5x = 4 -4 + 5x -4 +5x 25 = 5x Re-write as: 5x = 25 To...

Actually, the apparel industry uses two different standards to identify mark-up: Mark-up on wholesale: (which is the 240/120 = 2X which is 100%; or..... Mark-up on retail: which is 120/240 = 50% So, is the percent increase based...

Document 484k

This is for the Myeloma problem that typically appears in an Intermediate Micro Economics course. A brief description of...

This is the very typical break-even calculation. Set the 2 equations equal to each other: EQ 1: TC=10+5x EQ 2: TC=20+3x So, 10+5x=20+3x -10 -3x -10 ...

James is buying a gift. (answer)

Let x=# of charms; y=106+x

Given only 1 month, then set the 2 equations equal to each other, given that x=# of personal training sessions: 25+45x = 75 + 35x -25-35x -25-35x So, 10x=50; divide both sides by 10,...

Think of this in terms of an Absolute Value problem. -3 and +4 have a difference of 7 |-3| + 4 = 7 Both conditions met.

From January to june (answer)

TC = 60(6) + 60*1.15(6) TC = 60*6 + 69*6 TC = 360 + 414 Total Cost (spent) is: $774