Search

Will N.'s Resources

Answers

The markup is 43% of the cost, which we get by multiplying    $123*.46=$56.58   The selling price is the number we just got plus the amount the store paid for the monitor:   $123+$56.58=$179.58

Answers

The key is to note that 13-9=4 and 13+4+13=30.   At the beginning of the thirty minutes, start both hourglasses.   After nine minutes, the 9 minute hour glass will have emptied. Flip it over immediately.   In four more minutes, 13 minutes total will...

Answers
Word problem!! (answer)

The thing that makes this problem slightly tricky is that we aren't told how many E-Mails the the computers actually send. It turns out, though, that we don't need to know if we understand the units we use carefully.   We'll let x be the speed of the faster computer in E-Mails per minute...

Answers

We'll let v be the speed of the car in mph, and t be the time it takes in hours to travel 780 miles.    The distance traveled is always v*t, so we have   780=v*t   If the speed had been 5 miles per hour faster, the time to travel this same 780 miles would...

Answers

This is a difference of squares, since 16x2y2=(4xy)2   A difference of squares factors as a2-b2=(a+b)(a-b). In this problem, a=x+9y and b=4xy, so this comes out as   (x+9y+4xy)(x+9y-4xy)   I hope this helps.

Answers

1a   Start with (sinθ+cosθ)2. We need to get to 1+2sinθcosθ using valid operations. We'll start with the FOIL method.   (sinθ+cosθ)2=(sinθ+cosθ)(sinθ+cosθ)                   =sin2θ+2sinθcosθ+cos2θ   We...

Answers

There are 16+6=22 total socks. The number of combinations of 2 of them is 22!/(20!*2!) Each combination is equally likely to be chosen. The number of combinations where both socks are white is 6!/(4!*2!)   The number of combinations where both...

Answers

There are 16+6=22 total socks. The number of combinations of 2 of them is   22!/(20!*2!)   Each combination is equally likely to be chosen.   The number of combinations where both socks are white is   6!/(4!*2!)   The probability...

Answers

Let's call the students A and B. There are four possible outcomes: 1. Both students are on time. 2. A is on time, B is late. 3. A is late, B is on time. 4. Both A and B are late.   The problem tells us that the probability of event 4 is .25   We know...

Answers

Let's look at all of the questions:   First, the length of time in hours that the stray ran to catch up. We need to convert 5 minutes into hours:   5 min=(5 min)*((1 hr)/(60 min))   The minutes cancel and we have   (5/60) hr = (1/12) hr.   The...

Answers

The key idea here is the cosine sum formula: cos(x+y)=cos(x)cos(y)-sin(x)sin(y). We are going to apply it to cos(x)=cos(2x-x)=cos(2x+(-x)). After we apply the formula, we get   cos(x) = cos(2x)cos(-x)-sin(2x)sin(-x).   Since cos is an even function, cos(-x)=cos(x) Since...

1 2