Search 80,000+ tutors
FIND TUTORS

Word Problem Basics Worksheet

Solve each word problem.

Checking Your Answers

Click "Show Answer" underneath the problem to see the answer. Or click the "Show Answers" button at the bottom of the page to see all the answers at once.

If you need assistance with a particular problem, click the "step-by-step" link for an in depth solution.

Example:

Equation: Two consecutive integers have a sum of 91. What are the two integers? 
Answer:  = 45, 46

Quiz:

  1. Equation: The sum of two consecutive integers is 27. What are the two integers? 
    Answer:  = 13, 14
  2. Equation: The sum of two consecutive integers is 9. What are the two integers? 
    Answer:  = 4, 5
  3. Equation: What two consecutive integers have a sum of 39? 
    Answer:  = 19, 20
  4. Equation: Two consecutive even integers have a sum of 26. What are the two integers? 
    Answer:  = 12, 14
  5. Equation: What two consecutive even integers have a sum of 90? 
    Answer:  = 44, 46
  6. Equation: Two consecutive odd integers have a sum of 48. What are the two odd integers? 
    Answer:  = 23, 25
  7. Equation: What two consecutive odd integers have a sum of 88? 
    Answer:  = 43, 45
  8. Equation: What three consecutive integers have a sum of 21? 
    Answer:  = 6, 7, 8
  9. Equation: What four consecutive integers have a sum of 66? 
    Answer:  = 15, 16, 17, 18
  10. Equation: What three consecutive integers have a sum of 33? 
    Answer:  = 10, 11, 12
  11. Equation: Two negative consecutive integers have a sum of -21. What are the integers? 
    Answer:  = -11, -10
  12. Equation: Two negative consecutive integers have a sum of -61. What are the integers? 
    Answer:  = -31, -30
  13. Equation: What two consecutive negative integers have a sum of -47? 
    Answer:  = -24, -23
  14. Equation: What three consecutive even integers have a sum of 36? 
    Answer:  = 10, 12, 14
  15. Equation: What three consecutive odd integers have a sum of 57? 
    Answer:  = 17, 19, 21
  16. Equation: What two consecutive even integers have a sum of -42? 
    Answer:  = -22, -20
  17. Equation: What two consecutive odd integers have a sum of -28? 
    Answer:  = -15, -13
  18. Equation: What three consecutive negative integers have a sum of -36? 
    Answer:  = -13, -12, -11
  19. Equation: What three consecutive even integers have a sum of -36? 
    Answer:  = -14, -12, -10
  20. Equation: What four consecutive integers have a sum of -34? 
    Answer:  = -10, -9, -8, -7
Show all answers

Related Pages

Word Problem Basics Lesson
Brush up on your knowledge of the techniques needed to solve problems on this page.

Tutoring

Looking for someone to help you with algebra? At Wyzant, connect with algebra tutors and math tutors nearby. Prefer to meet online? Find online algebra tutors or online math tutors in a couple of clicks.

Sign up for free to access more Algebra resources like . Wyzant Resources features blogs, videos, lessons, and more about Algebra and over 250 other subjects. Stop struggling and start learning today with thousands of free resources!
if (isMyPost) { }