Search

Simplifying Multiple Signs and Solving

Simplify the multiple signs in each equation, then solve.

Checking Your Answers

Click "Show Answer" underneath the problem to see the answer. Or click the "Show Answers" button at the bottom of the page to see all the answers at once.

Example:

Equation: x - (-1) = 11 
Answer: x = 10

Quiz:

  1. Equation: x + -1 = - (-2x) + -15 
    Answer: x = 14
  2. Equation: 48 + -12x = 0 
    Answer: x = 4
  3. Equation: 19x + 5 = x - (-59) 
    Answer: x = 3
  4. Equation: 0 = - (-7) + -1x 
    Answer: x = 7
  5. Equation: 20 = 10x + (-120) 
    Answer: x = 14
  6. Equation: 2x + 6 = - (-8) 
    Answer: x = 1
  7. Equation: 12x - (-6) = 18 + 11x 
    Answer: x = 12
  8. Equation: 13 + x = 0 - (-2x) 
    Answer: x = 13
  9. Equation: 3x + (-3) = x + 199 
    Answer: x = 101
  10. Equation: -300 - (-4x) = + -8x 
    Answer: x = 25
Show all answers

Related Pages

Simplifying Multiple Positive or Negative Signs Lesson
Brush up on your knowledge of the techniques needed to solve problems on this page.

Tutoring

Looking for someone to help you with algebra? At Wyzant, connect with algebra tutors and math tutors nearby. Prefer to meet online? Find online algebra tutors or online math tutors in a couple of clicks.

Sign up for free to access more Algebra resources like . Wyzant Resources features blogs, videos, lessons, and more about Algebra and over 250 other subjects. Stop struggling and start learning today with thousands of free resources!
if (isMyPost) { }