Determining the Equation of a Line Passing Through Two Points

For each problem, use the two point formula to determine the equation of the line that passes through the two points given.

Checking Your Answers

Click “Show Answer” underneath the problem to see the answer. Or click the “Show Answers” button at the bottom of the page to see all the answers at once.

Example:

Equation: (5, 13) and (10, 23) 
Answer: y = 2x + 3

Quiz:

  1. Equation: (-2, -8) and (2, -6) 
    Answer: y = 0.5x - 7

  2. Equation: (-10, -50) and (5, 25) 
    Answer: y = 5x

  3. Equation: (0, 10) and (10, -20) 
    Answer: y = -3x + 10

  4. Equation: (-8, -9) and (4, 6) 
    Answer: y = 1.25x + 1

  5. Equation: (-1, 99) and (1, 101) 
    Answer: y = x + 100

  6. Equation: (20, 5) and (-10, -22) 
    Answer: y = 0.9x - 13

  7. Equation: (25, 22) and (-5, 16) 
    Answer: y = 0.2 + 17

  8. Equation: (0.5, 9) and (50, -90) 
    Answer: y = -2x + 10

  9. Equation: (4, 1) and (-4, 7) 
    Answer: y = -0.75x + 4

  10. Equation: (-5, 35) and (5, -35) 
    Answer: y = -7x

  11. Equation: (3, -9.5) and (6, -14) 
    Answer: y = -1.5x - 5

  12. Equation: (2, 0.75) and (3.5, 2.25) 
    Answer: y = x - 1.25

  13. Equation: (1.5, -1) and (15, 53) 
    Answer: y = 4x - 7

  14. Equation: (4, 3.5) and (6, 9.25) 
    Answer: y = 2.875x + -8

  15. Equation: (0.25, -75) and (1.21, 21) 
    Answer: y = 100x - 100

  16. Equation: (1, 101) and (2, 201.5) 
    Answer: y = 100.5x + 0.5

  17. Equation: (2, -82) and (-4, 272) 
    Answer: y = -59x + 36

  18. Equation: (-13, -180) and (13, 158) 
    Answer: y = 13x - 11

  19. Equation: (7, 3.75) and (14, 7.25) 
    Answer: y = 0.5x + 0.25

  20. Equation: (-4, -0.75) and (4, 1.25) 
    Answer: y = 0.25x + 0.25

Show all answers

Tutoring

Looking for someone to help you with algebra? At Wyzant, connect with algebra tutors and math tutors nearby. Prefer to meet online? Find online algebra tutors or online math tutors in a couple of clicks.


Scroll to Top