Search

Determining the Equation of a Line Passing Through Two Points

For each problem, use the two point formula to determine the equation of the line that passes through the two points given.

Checking Your Answers

Click "Show Answer" underneath the problem to see the answer. Or click the "Show Answers" button at the bottom of the page to see all the answers at once.

Example:

Equation: (5, 13) and (10, 23) 
Answer: y = 2x + 3

Quiz:

  1. Equation: (-2, -8) and (2, -6) 
    Answer: y = 0.5x - 7
  2. Equation: (-10, -50) and (5, 25) 
    Answer: y = 5x
  3. Equation: (0, 10) and (10, -20) 
    Answer: y = -3x + 10
  4. Equation: (-8, -9) and (4, 6) 
    Answer: y = 1.25x + 1
  5. Equation: (-1, 99) and (1, 101) 
    Answer: y = x + 100
  6. Equation: (20, 5) and (-10, -22) 
    Answer: y = 0.9x - 13
  7. Equation: (25, 22) and (-5, 16) 
    Answer: y = 0.2 + 17
  8. Equation: (0.5, 9) and (50, -90) 
    Answer: y = -2x + 10
  9. Equation: (4, 1) and (-4, 7) 
    Answer: y = -0.75x + 4
  10. Equation: (-5, 35) and (5, -35) 
    Answer: y = -7x
  11. Equation: (3, -9.5) and (6, -14) 
    Answer: y = -1.5x - 5
  12. Equation: (2, 0.75) and (3.5, 2.25) 
    Answer: y = x - 1.25
  13. Equation: (1.5, -1) and (15, 53) 
    Answer: y = 4x - 7
  14. Equation: (4, 3.5) and (6, 9.25) 
    Answer: y = 2.875x + -8
  15. Equation: (0.25, -75) and (1.21, 21) 
    Answer: y = 100x - 100
  16. Equation: (1, 101) and (2, 201.5) 
    Answer: y = 100.5x + 0.5
  17. Equation: (2, -82) and (-4, 272) 
    Answer: y = -59x + 36
  18. Equation: (-13, -180) and (13, 158) 
    Answer: y = 13x - 11
  19. Equation: (7, 3.75) and (14, 7.25) 
    Answer: y = 0.5x + 0.25
  20. Equation: (-4, -0.75) and (4, 1.25) 
    Answer: y = 0.25x + 0.25
Show all answers

Tutoring

Looking for someone to help you with algebra? At Wyzant, connect with algebra tutors and math tutors nearby. Prefer to meet online? Find online algebra tutors or online math tutors in a couple of clicks.

Sign up for free to access more Algebra resources like . Wyzant Resources features blogs, videos, lessons, and more about Algebra and over 250 other subjects. Stop struggling and start learning today with thousands of free resources!
if (isMyPost) { }