Let the length and width are l and w respectively. Thus, perimeter = 2(l+w)= 22 and so, l+w= 11 w= 11-l diagonal = Sqrt (l2+w2) = sqrt (101) Thus l2+w2 = 101 l2 + (11- l)2= 101 l2 + (11)2- 22l +l2 =101 2l2 -22l +121 =101 2l2-...
Let the length and width are l and w respectively. Thus, perimeter = 2(l+w)= 22 and so, l+w= 11 w= 11-l diagonal = Sqrt (l2+w2) = sqrt (101) Thus l2+w2 = 101 l2 + (11- l)2= 101 l2 + (11)2- 22l +l2 =101 2l2 -22l +121 =101 2l2-...
if x is the length of one piece, then the length of the other piece will be 2x Thus x+2x= 5 3x =5 x= 5/3 metres = 1 and 2/3 met the length of the other piece = 2x(5/3) met= 3 and 1/3 metre
If x is the number, then, 6(x-9) =54 x-9 = 9 x=18
1.find (g.f)(x).f(x)= x-8/5, g(x)=5x+8 g.f (x)= g(f(x)) = g(x-8/5) =5(x-8/5) +8 = 5x- 8 +8 = 5x (g.f)(x).f(x) = 5x (x-8/5) = 5x2 - 8x
(a)2/5 (b). 4/7 (c. )4/6 and (d.) 5/11 (e.) 6/13 Obviously 4/6 1s greater than 1/2. (c)
If w is the width, then the length is 2w +1 The peremeter = 2( 2w+1 + w) Thus, 2( 2w+1 + w) =32 2(3w+1)= 32 3w+1 =16 3w =15 therefore w= 5 inch and length= 2x5+1 =11 inches...
If x be the no of teeth for one gear, the no of teeth for the other gear is 2x-4 So x+ 2x-4 = 89 3x -4=89 3x= 89+4 =93 x= 93/3 = 31 So the no of teeths for the gears are 31 and 2x31-4 or 58
x= -6 ± sqrt 30 =-6 ± 5.4772 = -0.5227 or -11.4772
q = 80 - 2p log q = log 80 - p log 2 p log2= log 80-log q p= (log80 -log q)/ (log 2) When q=60, p = (log80-log60) / log2 =0.41
if X be the total sales $ then 10% of X=10/100 X= X/10 with 5% commission earnings= 250 + 5/100 X Thus, X/10= x/20 +250 .1 X- 0.05 X= 250 0.05 X= 250 x= 250/0.05= 5000 Total sales must be $ 5000.
Fuel cost per trip= 19.3 x 0.20= $ 3.86
Hi your ploblem is not complete, could you please check the problem ?
When sodium atom loses an electron from its outer energy shell, it becomes Na+ ion.
Si= 33% F= 67% For 100 g of the compound, moles of Si present = 33/28 = 1.1785 moles moles of F present= 67/19= 3.5263 moles dividing by the smallest number 1.1785 , we have, Si= 1 mole , F= 3 moles Hence the empirical formula...
Let the number of people in Bus A is x, then no of women is 3/5 x and no of men is 2/5 x. Since the no. of women are same both buses, the no of women in Bus B is 3/5 x. The no of men in bus B is 17. so, 3/5 x + 2/5 x +3/5 x +17 =73 or, x+3/5...
The Cost of full priced tickets= 460 X $9 = $ 4140 Gate receipts= $ 4520 So the cost of students tickets = $ 4520- 4140 = $ 380 number of student tickets= 650- 460 = 190 the cost of a student ticket= $ 380/190 = $2
If the number of boys is x, then the no of girls = 139+x Thus, X + x+ 139=499 2x +139 =499 x= 1/2( 499-139)= 180
surface area of a cube is 6 x2 = 45 cm2 Therefore, x2= 45/6 0r x= sqrt (45/6) = sqrt 7.5 Volume of the cube = x3= (7,5)3/2 = 20.539595 cm3
0.00889Gg 0.00889Tg = 8.89 Gg , 0.00889Mg , 0.00889dg , 0.00889g Obviously 0.00889Tg or8.89 Gg has the largest mass.
If S be her monthly salary, then the Annual salary A= 12xs+5400 thus, 90400= 12s +5400 12s= 90400-5400=85000 s= 85000/12 = 7083 Her monthly salary is $ 7083.33