need help with this math problem please!!!!

## A ferris wheel can hold 70 people in 25 minutes. how many people could ride the ferris wheel in 2 hours? What was the rate per hour?

Tutors, please sign in to answer this question.

# 1 Answer

Two hours is 120 minutes, so we can divide 120 by 25:

120/25 = 4.8

4.8 represents the number of 25-minute intervals in 2 hours. Since each 25-minute interval represents 70 people who can ride the Ferris wheel, we simply multiply 70 by 4.8:

70 x 4.8 = 336

So, theoretically, 336 people can ride the Ferris wheel in two hours. Divide that by 2 & you know the rate per hour:

336/2 = 168 riders per hour.