Search 75,698 tutors
FIND TUTORS
Ask a question
0 0

explanation

Tutors, please sign in to answer this question.

2 Answers

C=cost for number of days
d=number of days
 
C=25d
 
if d= 5, C=25*5 = 125
Lets call 'C' the cost to rent the kayak,
 
C = $25/day ($25 per day)
 
lets call 'D' the number of days the person would like to rent the kayak,
 
D = 5 days
 
Lets call T the total cost to rent the kayak
 
T = ??
 
To come up with the equation we can think of other scenarios.  If it costs $25 per day, how much would it cost to rent for one day?
 
$25
 
How much for two days?
 
$25 + $25 = $50
lets factor this...
$25(1+1) = $50
$25*(2) = $50
 
Three days?
 
$25 + $25 + $25 = $75
lets factor this...
$25*(1+1+1) = $75
$25*(3) = $75
 
Four days?
$25 + $25 + $25 + $25= $100
lets factor this...
$25*(1+1+1+1) = $100
$25*(4) = $100
 
 
so in general we can see the equation should be,
 
Cost*days = total cost
 
or
 
C*D = T
 
so for our question where
C = $25/day
D = 5 days
we have
 
($25/day)*5days = $125
 
T = $125